LINAS 2022

Januari:

I januari började jag gå till stallet. Jag blev bekvämare i mig själv och finskan blev bättre och bättre. Hund och Lustig blev mina ’’sköthästar’’. Vi hade även ett loppisbord och tjänade massa cash! Det var skönt att rensa bort och köpa nytt. Fick också ett filmintresse så kollade på filmer nästan varje dag jag skulle sova. I januari trodde jag att bulimin var botad. Det gick veckor utan att jag kräktes men jag hetsåt ibland när Frida inte var hemma och då brukade jag ta chansen att kräkas.Men det hände inte ofta.

 

Februari:

Anton fyllde två år och vi hade ett kalas hos Famo som jag och mamma pyntade inför kalaset. Vi satte upp vimplar och ballonger. Jag började även kolla på lägenheter även om jag först skulle flytta i april men det var något som jag älskade att göra. Det fick mig att drömma bort en liten stund.Hade haft en jättelång alkohol paus på grund av att jag inte våga dricka med Leponex medicinen jag tar. Tog en smirnoff ice som smakade skit helt ärligt. Jag insåg då att alkohol inte är något för mig och jag drack inte på flera månader till tills jag började igen vilket du får läsa om snart.

 

Mars:

Hängde i stallet väldigt mycket och lärde mig att göra sysslor utan en övervakare. Aila litade på att allt jag gjorde var rätt. Min favoritsyssla: Väga höpåsar. Vissa fick 6kg. Vissa fick 3kg. Vid det här laget var jag ett pro, haha. Jag trodde verkligen att dagen skulle komma och jag skulle få ett jobb på stallet någon dag. Jag hittade min passion och sen jag började på stallet fick jag mer och mer lust att skaffa hästar och jag tror faktiskt att det kommer hända någon dag. Nämen gud glömde nästan att jag äntligen gick till en tatuerare som jag blev high key kär i. Är så nöjd över den experiencen.

 

April:

Snart var dagen där; snart flyttar jag var en tanke som ständigt var i huvudet. Men jag var också rädd. ’’Hur ska jag klara mig utan Frida?’’, ’’Kommer jag bli ensam?’’, ’’ Kommer jag leva i en lägenhet som liknar en lägenhet som Aurikatariina skulle städa?’’. Ingen visste. Men en sak var säker: Bulimin skulle ha en comeback och jag var redo för det. Det är så fucked upp att jag räknade dagar tills jag skulle få kräkas och äta hur mycket jag ville utan att någon skulle bli orolig. 

Jag letade, letade och letade efter lägenhet och till slut hittade jag en som jag tyckte passa mig. Jag flyttade in. Fick min älskade cykel. Hon heter Mia som en tribut till min farmor för hon berättar alltid om hur hon älskade att cykla som ung.

 

Maj:

Japp, blev en alkis igen.

 

Juni:

Sommar <3 Som man väntat efter sommaren och jag skulle leva mitt bästa liv. Det var bara det att jag var jätte deprimerad, hade panik attacker som jag trodde var hjärtinfarkter. Hypokondrin gick över gränsen lite grann. En kväll kom även brandbil och ambulans för jag ringde 112 då jag hade en panikattack (trodde jag skulle dö). Det visades att min hjärtfilm var perfekt och att jag var i en ketosis. Jag började sänka leppan (Fridas smeknamn på min medicin Leponex). Jag kräkte mina pengar denna månad och åkte till stan tre gånger i veckan för att köpa hämtmat och vodka. Blev ofta Hesburger med en flaska absolut. Jag försökte minska på drickandet till två gånger i veckan och det klarade jag galant så bestämde mig för att sänka drickandet till en gång i veckan vilket jag försöker hålla även idag. Tror att Fridas studentfest var i juni också! Det var kul att se hennes pappa!!

Var öven på KISS konsert med Ida. Det var LIT!!! Samma dag piercade jag septum. Det gjorde ont men det var helt klart värt det öven om jag har haft många irriterande stunder när jag inte får bollen på smycket. Midsommar var helt okej.

 

Juli:

Inte mycket action. Var basically bedbound och kom bara upp ur sängen om jag skulle äta eller gå på toa. Köpte weed som jag fortfarande inte rökt upp för blev väldigt paranoid. Jag hittade dock en bänk. The weed bench kallar jag den för. Det finns massa filter fån upprökta jointar. Only us stoners love that bench. Brukade gå dit på kvällarna när jag legat i sängen i ett par dagar för att få lite frisk luft. Den är typ 200 meter bort men även det kändes jobbigt ibland. Var i stallet en gång i veckan som vanligt och not gonna lie det var lite jobbigt att mocka i värmeböljan. 

 

Augusti:

Titti föddes (föl på stallet) <3 Var på trav med Frida och hennes travexpert till mamma. Vi såg några lopp tills vi bestämde oss för att gå och käka indisk mat. Älskar indisk mat!!! Sen köpte vi metrilaku. Dagen efter åkte vi till Vessö och Fridas mamma visade bästa fish and chipsen ever. Jag tänker på den än idag, haha. Jag var på loppisrunda i lahtis med min famo och fafa. Det var mysigt. Var i Åbo och när jag skulle åka hem från Järnvägstorget blev det någon jättestor parad som gick över järnvägstorget. Jag tänkte svimma av panik men i efterhand skrattar jag åt hela situationen. Man blir alltid utsatt för något i Helsingfors. Hade en photoshoot med mamma på solrosängen (blev jättefina bilder). I augusti blev min eksem myyyycket värre. Jag hade utslag runt båda ögonen, på båda händerna och runt munnen. Ingen salva funkade.

 

September:

En bra månad. Jag plockade blåbär, hängde med min mommo och mofa och var i alla apotek som finns för att hitta en bra salva. Det bästa med september var teatrarna jag var på. Själarnas ö (10/10) och Min fantastiska väninna (8/10). Ett problem var bara att jag inte orkade sitta still i typ tre timmar. Kände mig lite extra finlandssvensk, lmao. 

 

Oktober:

Jag och Frida kollade på Idol Sverige i min soffa. Vi älskar Idol hehe. I oktober hittade jag bäääästa groggvirket: vadelma limonadi. Farligt goda groggar. Var i Sverige också. I bjursås, dalarna. Min mammas syster bor alltså där. De hade gjort väääärsta badrumsrenoveringen och badkaret var stort så jag var ju tvungen att bada. Badkaret hade lampor som lyste i olika färger under skummet och bubbel funktion. Jag var i himmelen. I Sverige var vi på typ hundra loppisar och jag fyndade en del. Hittade en Alien tavla men pappa sa att den var för dyr. Önskar än idag att jag hade skitit i pappas opinion och köpt den. I Sverige hängde jag även med mina kusiner och deras partners. Vi spelade brädspel, testade den nya ahlgrens bilar smaken, kollade på love it or list it och snackade skit. Båtresorna gick bra. De nya viking Line båtarna var faktiskt rätt najs.

 

November:

Panikattackerna blev värre. Jag gjorde andningsövningar hela tiden för de har verkligen varit det ända som hjälpt mig efter diazepam. Vill inte hamna i Benzo träsket igen så försöker att inte ta för mycket. Omg, var på en kurs som hette: Lär dig säga NEJ’’ och jag fick inte ut någonting av den. Det var bara extremt tråkigt. Men mamma fick någon uppenbarelse av kursen. Min ätstörning fyllde fyra år och det firade jag med en mega binge. Var på loppisrunda med Mackan och hittade en jättefin mössa som jag senare glömde på onnibussen. Det var en epic fuck up. Hängde mycket med katterna och min datorskärm sprack så det var en whole drama med försäkringsbolaget men orkar inte ta det nu, haha. Sov på soffan i en eller två veckor och fick ryggskott av den obekväma soffan.

Jag upptäckte också fejk ljus. Wow vilken mood changer det är. Alla borde ha fejk ljus (eller riktiga om ni inte har katter såklart (det är säkert mysigare)). Gjorde också julfönstret på begravningsbyrån med Anki som jag some how bondade med. Kanske inte hon är så jobbig trots allt.

 

December:

Margita var borta typ hela december så jag hade rätt tråkigt om dagarna. Jag var i simhallen med mamma typ två gånger i veckan. Jag brinner för att simma helt ärligt. Det ända som är jobbigt är barn och gamlingar som stirrar på mina ärr/tatueringar. Jag bakade lussebullar med famo som blev jättedåliga. Vi hade hälften så mycket saffran så de smakade luft(?). Hittade min favoritmat: Chili sin carne!  Frida kom till mig i något skede som stannade länge. Vi har haft kul iallafall trots sibbo butikerna inte har Annas pepparkakschoklad. Julen var helt okej. Jäääätte hög decibel dock när Ines gick bananas med paketen. Men hon var så glad och det var så fint att se. <3 Anton var blyg för julgubben men Ines vågade sitta i hans knä. Jag kom hem senare på kvällen, drack och hade en fylla som jag väntat på hela dagen. Nyår gick kanske inte som planerat men sist och slutligen hade jag en jätte good time och jag är taggad på det nya året. <3

 

I hjärnan min | | Kommentera |
Upp